Tag: EenVandaag


Donorendum – Column EenVandaag

Jawel mensen, we krijgen misschien toch nog een keer een referendum! De Eerste Kamer heeft aangekondigd dat ze pas zal stemmen over de intrekking van het referendum ná de deadline voor de 300.000 benodigde steunbetuigingen voor het door GeenStijl voorgestelde referendum over de donorwet. Dus het referendum leeft nog, dankzij de instituten die onze democratische rechtstaat beschermen: de Eerste Kamer en Geen Stijl.

De actie van de Eerste Kamer is een dubbele tegenvaller voor minister van Binnenlandse Zaken Ollongren, wiens partij D66 de donorwet indiende, en die binnen de coalitie de taak heeft gekregen de referendumwet af te schaffen.

Republikeinendag – column EenVandaag

Het koningshuis heeft het tij weer mee. De twijfel over hoe Willem Alexander het zou gaan doen is geweken. Dat hele LuckyTV heeft alleen maar positief uitgepakt voor het imago van Wim-Lex, vette nieuwe foto’s van Erwin Olaf waar je Beyoncé jaloers is, en de ene naar de andere columnist bekent dat hij of zij de Oranjes stiekem best wel te hachelen vindt. Zelfs Max Pam, nota bene lid van het republikeins genootschap, heeft zich erbij neergelegd dat het koningshuis – voorlopig – blijft.

De republikeinen benaderen de monarchie volledig rationeel. Steeds weer leggen ze uit wat er niet klopt aan de monarchie.

Raadsleden – column EenVandaag

Jasper deed bij de vrijdagse politieke uitzending van Eenvandaag in Nieuwspoort een column. Over de VVD en de toch ietwat magere vergoeding van Raadsleden, vooral in kleinere gemeenten.

Dus kort samengevat ziet het beloningsbeleid van de VVD er als volgt uit. Gemeenteraadsleden en leraren, met te weinig geld en een prima imago, die geef je een imagecampagne. En grootverdieners in de publieke sector, die geen goed imago hebben, juist omdat ze zoveel verdienen, die geef je meer geld.

> Lees meer

Den Helder – column EenVandaag

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen hield Radio EenVandaag een lokatieuitzending in Den Helder. Jasper deed een column over zijn oude thuisstad.

“Als je op de vraag waar je bent opgegroeid antwoord met ‘Den Helder’, dan kun je meestal rekenen op een wat meewarige blik. Alsof je anno 2018 nog steeds in een Lada rijdt en daar bovenop net de diagnose terminale cholera hebt gekregen. Als Donald Trump Den Helder had gekend had hij het waarschijnlijk een shithole city genoemd.”

Bekijk en beluister de hele column hier.