De Regels Zijn Als Volgt

Toen Jasper van Kuijk tijdens Cameretten 2010 de jury- en publieksprijs in de wacht sleepte, werd hij onder meer geprezen om zijn aangenaam hese zangstem en de poëtische kracht van zijn liedteksten. Bij zijn cabaretprogramma’s merkten bezoekers vaak op dat er wat hen betreft nog wel meer liedjes in hadden gekund.

Dit heeft hij ter harte genomen. Hij stelde een liedprogramma samen met nummers die niet in de verhaallijn van zijn eerdere voorstellingen pasten. En bouwde hij daarnaast – nu met band – eerder gespeelde liederen verder uit. Rauwe, door piano voortgestuwde verhalen, kwetsbare miniatuurtjes en meerstemmig gebrachte uptempo nummers. Teksten die poëtisch zijn zonder omwegen.

Jasper speelde deze avonden samen met bevriende muzikanten, waaronder o.a. enkele heren waarmee hij deel uitmaakte van de 11-mans muzikale cabaretformatie Delfts Blok. Voor het ontwikkelen van deze voorstelling ontving hij het Stijgend Applaus Stipendium.

Tekst en muziek: Jasper van Kuijk
Arrangementen en uitvoering: Jasper van Kuijk, Pim van Alten, Cecilia Adorée, Lola van Duijl, Bas van Elk, Sander Baseliers, Tjalling Heijkoop, Thijs Jung
Regie: Pim van Alten
Techniek: Marco Koppers

Trailer: Mijn Kant Van De Stad


Live EP op Spotify

Mastodon