Nieuws


Columns EenVandaag

Nadat Jaspers gastcolumn bij EenVandaag over zijn voormalige thuisstad Den Helder tot de nodige hilariteit leidde, werd hij toegevoegd aan de columnistencarroussel voor de politieke vrijdaguitzending van Radio Eenvandaag. Zo eens in de drie weken mag hij vijf minuten leeglopen op een actueel onderwerp dat raakt aan de Nederlandse politiek:

29 juni: De EU is een trio
“De EU is een prachtige droom, maar de praktijk valt vaak zo tegen. Er genoeg mensen – met name mannen – die fantaseren van een trio. En dat is een mooie droom maar in de praktijk is het toch altijd onbeholpen met nét te veel handen en voelt altijd iemand zich tekortgedaan. Als mijn vriendin meeluistert: dit heb ik van horen zeggen.”
> Lees en luister

18 mei: Donorendum
“Maar ondanks dat staat D66 van alle partijen in de coalitie nog altijd het positiefst tegenover het referendum. De Christen Unie laat zich liever leiden door hogerhand dan van onderop, de VVD zou de partijnaam nog het liefst veranderen in Volkspartij voor Vrijheid en Indirecte Democratie, en Sybrand Buma maakt al jarenlang duidelijk dat hij überhaupt niks heeft met mensen.”
> Lees en luister

27 april: Republikeinendag
“Maar het grootste probleem van de republikeinen is: ze zijn niet gezellig, en het koningshuis wel. Als íemand weet hoe je mensen moet vermaken, dan zijn het de Oranjes. Die zijn de overtreffende trap van de Romeinse keizers, die de mensen brood en spelen gaven. Wat doen de Oranjes: koekhappen. Bam, brood én spelen tégelijk.”
> Lees en luister

6 april: Raadsleden
“Dus kort samengevat ziet het beloningsbeleid van de VVD er als volgt uit. Gemeenteraadsleden en leraren, met te weinig geld en een prima imago, die geef je een imagecampagne. En grootverdieners in de publieke sector, die geen goed imago hebben, juist omdat ze zoveel verdienen, die geef je meer geld.”
> Lees en luister

Delen:
Mastodon