Nieuws


Iets anders

In theaterseizoen 2019/2020 maak ik even geen nieuwe voorstelling. Zo, dat is eruit. Ik heb er lang over nagedacht, maar ik moet even een jaar wat ruimte. In mijn hoofd en in mijn leven. Komend theaterseizoen speel ik de reprise van mijn huidige voorstelling Janus, daarna neem ik een seizoen vrijaf (van theater), om vervolgens terug te komen met een nieuwe show.

Aan het eind van komend seizoen heb ik, sinds ik in 2010 Cameretten won, 9 jaar onafgebroken in de theaters gestaan met vier cabaretprogramma’s. En tussen de bedrijven door maakte ik ook nog een liedprogramma. Daarnaast bleef ik parttime bij de TU Delft werken, waar ik een soort van per ongeluk vakco√∂rdinator werd en een onderzoeks/ontwerpproject rond de OV-chipkaart veel groter werd dan ik ooit had bedacht. Verder schrijf ik natuurlijk mijn ‘Hoe Moeilijk Kan Het Zijn?’-column voor de Volkskrant en werd ik afgelopen jaar daarnaast sidekick bij het Radio1-programma Spraakmakers en columnist bij Radio EenVandaag. Oh ja, ik kreeg in die jaren ook nog drie kinderen, kocht een huis en verbouwde drie keer (ik kan het iedereen afraden, drie verbouwingen). Tijd voor rust? Nee, tijd voor meer. Of eigenlijk: tijd voor anders.

Ik heb al een tijd lang plannen voor projecten liggen waar ik niet aan toe kom als ik daarnaast ook druk ben met het schrijven en spelen van een nieuwe voorstelling. Wat zijn die plannen dan? Ik ga een boek schrijven over gebruiksgericht ontwerpen (het contract is er al), ga dat idee voor een muziektheatervoorstelling nu eindelijk echt uitwerken en ben ik bezig met een televisieprogramma. En zo meer. Daarom dus in theaterseizoen 2019/2020 geen nieuw cabaretprogramma van mijn hand (en een wat andere, rustigere rol bij de TU), maar als alles goed gaat wel heel veel andere dingen.

Gelukkig speel ik komend theaterseizoen nog de reprise van Janus, iets waar ik heel veel zin in heb en nu nog extra van ga genieten. De speellijst staat online, dus tot in het theater, en anders tot later in het theater.

Delen:
Mastodon