Nieuws


In première

Op 30 maart is ’t Kan Nie Op, Jaspers eerste avondvullende voorstelling, in première gegaan in Theater Achterom in Hilversum. Uit de recensies die het programma oogstte:

Theaterkrant.nl: ‘Jasper van Kuijk zapt zich een puik debuut‘ (door Ruud Buurman)
“Hij kan platgetreden paden inslaan en dan even later triomfantelijk op een totaal andere plek arriveren dan je verwacht. [….] Hij kan een verhaal vertellen, heeft flair, hij is scherp, actueel, heeft een fijne originele kijk op heel veel zaken die de gemiddelde medemens als ‘vanzelfsprekend’ of  ’normaal’ beschouwt. Hij strooit subtiel met rake oneliners en weet een verhaal af te maken met een goed doordachte grap.”

Gooi- en Eemlander / GPD: ‘De achterlijkheid van de vanzelfsprekendheid’ (door Rudolf Hunnik)
“Van Kuijk wil ons niet opvoeden, maar tonen dat wat normaal is, dat niet altijd is. [….] Gaaf is het, hoe hij enkele grappen vormgeeft en daarmee denkbeeldige situaties schetst. Zijn grappen zijn inhoudelijk en theatraal sterk.”

NRC: ‘Van Kuijk: spitse actuele terzijdes’ (door Henk van Gelder)
“Jasper van Kuijk oogt waarachtig woedend. [….] In zijn eerste soloprogramma bouwt hij bedreven aan een raamvertelling waarin ruimte is voor een groot aantal spitse terzijdes [….] Bovenal blijkt Jasper van Kuijk een getalenteerde doordenker te zijn, met een slim soort gramstorigheid die soms aan Micha Wertheim doet denken. Hij wekt in elk geval de indruk dat hij nog wel meer in petto zal hebben.”

Fijn. En nu door.

Delen:

Comments ( 1 )

The comments are now closed.

Mastodon