Nieuws


Jasper krijgt Stijgend Applaus Stipendium

Jasper van Kuijk ontvangt een van de twee Stijgend Applaus Stipendia die dit jaar worden uitgereikt door de Stichting Blijvend Applaus. Een Stijgend Applaus Stipendium bedraagt € 7.500. Jasper zal dit stipendium inzetten om een liedvoorstelling te ontwikkelen getiteld ‘De regels zijn als volgt’ die hij samen met een band in mei 2015 in een beperkt aantal kleine zalen zal uitvoeren (PePijn (Den Haag), Studio De Bakkerij (R’dam), Rietveldtheater (Delft) en de Roode Bioscoop (A’dam)). De stipendia worden uitgereikt op donderdag 2 oktober 2014 tijdens de Cabarestafette in De Kleine Komedie in Amsterdam.

Stichting Blijvend Applaus wil met de Stijgend Applaus Stipendia jonge veelbelovende podium kunstenaars op het gebied van Cabaret en Kleinkunst financieel ondersteunen. Direct doel is om betere voorwaarden te scheppen waardoor de cabaretier zich nog beter kan ontplooien en de kwaliteit van een volgende productie kan verhogen: de gereedschapskist van de cabaretier wordt beter toegerust.

De jury van de VSCD Cabaretprijzen is door de stichting gevraagd om uit de voordrachten twee kandidaten te selecteren. Dit verzoek is met name ingegeven door het feit dat deze jury veel voorstellingen ziet, al jaren veel artiesten volgt en goed op de hoogte is van het wel en wee in cabaret- en kleinkunstland.

Centraal in de beoordeling staat het ingediende plan van de kandidaat waarin duidelijk wordt gemaakt hoe een nieuwe productie op een artistiek hoger plan wordt getild, wat voor middelen daarvoor nodig zijn en op welke termijn het een en ander wordt gerealiseerd. Het gaat dan bijvoorbeeld om zaken als honorarium dramaturg/regisseur/extra muzikant/componist, maar ook vormgeving decor, kostuums en lichtplan passen in dit stramien. Het talent van kandidaat moet bewezen zijn en het SAS dient de doorontwikkeling van het bestaande talent te stimuleren en te faciliteren. Daarbij moet er voldoende speelpotentie aanwezig zijn.

Delen:

Comments ( 1 )

  • Jasper van Kuijk Speellijst 2014-2015 online » Jasper van Kuijk says:

    […] De speellijst voor theaterseizoen 2014-2015 staat online. Het wordt een seizoen om naar uit te kijken. Jasper speelt wederom zijn succesvolle tweede cabaretprogramma ‘Schoon Schip‘. Hij speelt Leeuwarden tot Maastricht en van Arnhem tot Zwolle. Onder andere avondvullend in Diligentia in Den Haag, maar ook als gastoptreden in het Oude Luxor in Rotterdam bij het cabaretfestival Cameretten, dat hij in 2010 won. Daarnaast try-out hij ook met een liedprogramma. Eind mei brengt hij – met band – in De Regels Zijn Als Volgt zijn mooiste liedjes op vier intieme avonden in kleine theaters. Om dit programma te ontwikkelen ontving hij het Stijgend Applaus Stipendium. […]

The comments are now closed.

Mastodon