Nieuws


Nationale Wetenschapsquiz

Jasper zal op tweede kerstdag te zien zijn als een van de kandidaten zijn in de 24e editie van de Nationale Wetenschapsquiz, die georganiseerd wordt door de VPRO en NWO (de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek). In de quiz strijden gelegenheidskoppels van wetenschappers en kunstenaars om de eer zich de grootste bolleboos van Nederland te mogen noemen. Onderwijl onderbouwen ze hun antwoorden op zinnige danwel onzinnige wijze. De Wetenschapsquiz wordt gepresenteerd door hoogleraar wetenschapscommunicatie Ionica Smeets en wiskundige Pieter Hulst.

Jasper zal een duo vormen met neurowetenschapper Barbara Braams. Jasper werkt naast zijn werk als cabaretier en columnist weliswaar nog parttime bij de TU Delft, maar in dit geval neemt hij deel in zijn rol als kunstenaar. Is dat dan niet oneerlijk, dat zijn team een extra wetenschappelijke component heeft? Volgens Jasper niet: “Ik werk nog twee dagen bij de TU, als onderzoeker/ontwerper. Dat betekent dat ik eigenlijk maar 1 dag per week, zo’n 20% van een reguliere baan, wetenschapper ben. Dit zou een voordeel kunnen zijn, ware het niet dat ik Barbara ook opscheep met zo’n 80% ruis, nutteloze associaties en ongeleide gedachten. Maar dat is misschien een nogal wetenschappelijke benadering.

Je kunt als publiek zelf meespelen met de wetenschapsquiz. Vanaf 11 december staan de vragen online op de website van de NWO. De opnames zijn de dag tevoren, dus nee helaas, de kandidaten moeten het doen zonder voorkennis.

Uitzending: 26 december, 22:10, NPO2.

Delen:

Comments ( 0 )

    Leave A Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Mastodon