Nieuws


Nieuw boek: Hoe makkelijk kun je het maken?

Eind mei verschijnt een nieuw boek van Jasper van Kuijk: ‘Hoe makkelijk kun je het maken?’. In dit toegankelijke en lichtvoetige boek leert Jasper je de allerbeste methode om producten, diensten en systemen te ontwikkelen waar iedereen mee uit de voeten kan. Het boek is als het ware een positief antwoord op zijn ‘Hoe moeilijk kan het zijn?’-columns in de Volkskrant, waarin hij denkfouten in hedendaags ontwerpen fileert: hoe dan wél?

Iedereen heeft te maken met onbegrijpelijke apps, bizar ingewikkelde apparaten of frustrerende it-systemen. Slechte ontwerpen schieten hun doel voorbij en kunnen zelfs mensen buitensluiten.

Wat nou als we onze producten, diensten en systemen zo kunnen ontwerpen dat mensen ze wél kunnen en willen gebruiken? Het goede nieuws is: zo’n manier van werken bestaat. Gebruiksgericht ontwerpen is een aanpak die is ontwikkeld in de ontwerp- en interactiewereld, maar die ook daarbuiten veel waarde heeft. Dus niet alleen voor het ontwerpen van interfaces en producten, maar voor alles waar we de wereld om ons heen mee vullen, van lesmateriaal tot behandelprocedures.

In Hoe makkelijk kun je het maken? laat Jasper van Kuijk je op toegankelijke en lichtvoetige wijze kennismaken met de principes, het proces en de praktijk van gebruiksgericht ontwerpen. Of je nu wel of niet ‘ontwerper’ in je functieomschrijving hebt staan, met dit boek leer je om zo te ontwerpen dat je het leven van klanten, burgers, leerlingen, cliënten, patiënten, medewerkers en andere mensachtigen beter, leuker en makkelijker maakt.

‘Hoe makkelijk kun je het maken verschijnt bij Business Contact. Je kunt het boek nu al voorbestellen bij de uitgever of bij online boekhandels als Bol.com, Libris, Bruna, Managementboek, etc.

Delen:
Mastodon