Printerhandleiding

Geachte printergebruiker,

Wij als gezamenlijke printerfabrikanten hebben besloten deze universele printerhandleiding uit te brengen, omdat onze eerder uitgebrachte handleidingen niet helemaal bleken aan te sluiten bij de praktijk. Deze handleiding geldt voor elk model inkjetprinter; u kunt haar gewoon uitknippen en boven uw printer hangen.

Papierselectie. Hier kunnen we kort over zijn: afblijven. In theorie kunt u allerlei verschillende formaten afdrukken, dubbelzijdig en al, maar dan moet u wel op een onmogelijk aantal verschillende plaatsen het nieuwe papierformaat instellen. In het programma waarin u werkt (bijvoorbeeld Word), in het printerdialoogvenster én op de printer zelf. Dus in de praktijk print u kerstkaarten in een hoekje van A4-papier en heeft u een enveloppe met op allebei de kanten een ander adres. Kortom, laat deze instellingen voor wat ze zijn. Waarom zitten al die functies er dan toch op? Omdat het beter verkoopt.

Vastzittend papier. Op het scherm van uw printer verschijnt een onduidelijke foutmelding vergezeld van een vage suggestie voor een oplossing. Volg deze niet op, maar wrik gewoon de klep aan de achterkant open. Daartoe hebben we een héél klein palletje aangebracht, dat op de tast niet te vinden is. Dat is niet zo handig, want printers staan meestal met de achterkant tegen de muur en flink ingebouwd enzo, maar ja, wie print er dan ook dubbelzijdig? Ons advies: trek die hele printer naar voren, ruk de duplexunit eruit en dan heel hard aan het vastzittende papier rukken. Waarschijnlijk scheurt het dan, maar meestal kun je met een schaar of zoiets de snippers er nog wel uit krijgen.

Waarschuwing inktniveau. Ja, dit is een pijnlijk puntje, maar die slaan dus nergens op. Kunt u gewoon negeren. Dit moest van marketing, want die geven die hele printer bijkans voor niets weg en dat moeten we terugverdienen met de cartridges. Onze tip: gewoon doorprinten tot je strepen krijgt.

Printsnelheid vergroten. Het is mogelijk dat uw printer niet de geadverteerde printsnelheid haalt. Om de snelheid te halen van 200 pagina’s per minuut is het van belang dat u de resolutie verlaagt tot 20 dpi, de printkwaliteit op ‘laag’ zet en een afbeelding print van 2 bij 2 centimeter. Daarnaast moet de kamertemperatuur tussen de 24,3 en de 26,2 graden liggen.

Draadloos scannen. HAHAHAHAHAAAA. (Wat denk je zelf?)

Veel plezier Succes met uw aankoop.

P.S. De universele handleiding voor kantoorprinters volgt binnen enkele weken, zodra onze topingenieurs erachter zijn hoe die dingen werken.

Deze column verscheen op 9 juni 2018 in de Volkskrant.

*****

Mis nooit meer een ‘Hoe moeilijk kan het zijn?’ en volg me op Facebook of Twitter.

Delen:
Mastodon