Nieuws


Recensies ‘Tot Hier En Niet Verder’

‘Tot hier en niet verder’ ging 20 november in première in VU Cultuurcentrum De Griffioen in Amsterdam, en de eerste recensies zijn binnen, van NRC en Theaterkrant.

NRC (★★★★): Scherpzinnige Van Kuijk ontleedt excuusjes die verandering in de weg staan

“Op meeslepende wijze grapt en vertelt Van Kuijk over de menselijke onmacht om te veranderen. […] In zijn zesde voorstelling toont de cabaretier zich een geanimeerd verteller, waarbij zijn komische anekdotes over bijvoorbeeld de onhandige vormgeving van parkeerpalen in dienst staan van een grotere kwestie. […] Van Kuijk verkondigt op opgewekte wijze een bij vlagen sombere boodschap. Mensen zijn bang voor verandering omdat ze alleen zien wat er te verliezen valt. Gelukkig verliest Van Kuijk de moed niet: de wereld hoeft ook weer niet meteen vanavond te worden veranderd.”

Theaterkrant: Vlijmscherp inzicht met een sausje van vriendelijke humor

“Jasper van Kuijk woonde een jaar in Zweden, ook een land waar veel fout gaat, maar wel een land met een rationele, coole en toch warme bevolking. Het leverde Van Kuijk een fijn nieuw programma op. Van Kuijk komt met een gepassioneerd en helder betoog over de samenleving. […] Van Kuijk is de man van een vlijmscherp inzicht waar hij een sausje vriendelijke humor overheen schenkt en dat voelt weldadig aan.”

Zie voor kaarten de speellijst.

Delen:
Mastodon